littalo  / Amherst vt 2007

2007-06-06 Tulsa adjö!

Hej alla!

Skriver detta just efter take-off och med Tulsa fortfarande under oss – och med hjärtat kvar där som ni förstår! Vi har haft tio underbara dagar med Casey, Erik och Nicholas. 11 veckor gör skillnad – nu är Nicholas en liten kille som är riktigt intresserad av omvärlden, ler och lever med i vad som försiggår, och som tränar ”push-ups” varje dag. Vi har burit, matat, gosat och bara njutit som farmor och farfar. Kört barnvagn och fotograferat…. Bilder kommer!
Erik har börjat nytt jobb på en advokatfirma, och vi har hållit Casey och Nicholas sällskap på dagarna, lärt oss hitta någorlunda i denna grönskande, stora (till ytan ) stad och varit på diverse utflykter, bl.a. till Tulsa University där Erik tog sin mastersexamen i början av maj. Träffat släktingarna här har vi också gjort. Det har varit roliga återseenden med Caseys bror och flickvän, mormor och morfar, och mormors bror Bill hans fru Lynn. Generöst och trevligt! Men också med Sam och Rosie, familjen Ohlssons hundar. Sam håller trädgården fri från allt som kan flyga genom att skrämma bort alla fåglar och fjärilar, även om de råkar flyga in på hans ”territorium” högt uppe i luften. Han saknar väl de får som han som Shetland Sheepdog egentligen ska hålla reda på. Men värmen tar ofta ut sin rätt… De är två härliga hundkompisar som underhåller varandra nu när familjen har mer att tänka på
I söndags var det dags för barndop. I den kyrka där Casey och Erik gifte sig för snart fyra år sedan, och med samma präst. Det hela var väldigt likt hur det går till i Sverige, men ändå med vissa skillnader. Alldeles i början av gudstjänsten fick Nicholas, hans föräldrar och de närmaste släktingarna stiga fram och ställa sig framför altarringen. Där läste prästen sina ord och Erik som höll en djupt sovande Nicholas, ”skickade” över sonen till honom. Vattnet på huvudet fick Nicholas att slå upp ögonen, men något större väsen av sig gjorde han inte. Tyvärr fick man inte ta några kort under själva akten, men istället så kunde vi se hur det tog sig ut på en videokopia efteråt. Gudstjänsten sändes nämligen i lokal-TV.
Vår slutetapp på USA-resan är Boston. Där är vi nu ikväll amerikansk tid. Vi har just varit en tur in till centrum. Har åkt vatten-taxi över hamnen från hotellet där vi bor som ligger i anslutning till flygplatsen. Boston är en stad som vi lärt oss uppskatta. Inte minst the North End med alla sina italienska restauranger. Vi hittade en ikväll också. Gott och härlig stämning! Roligt att än en gång ströva omkring i stan, just nu i sommarväder, och vi tänkte på första gången vi var här i februari: isande kallt och snöiga trottorarer.

Efter en natt på hotell, åker vi i morgon vidare – mot Frankfurt, Köpenhamn och Norra Nöbbelöv.
Be oss inte sammanfatta våra intryck redan nu. För det krävs det nog lite större tidspersepktiv. Men vi vill tacka er alla för era roliga inlägg och glada tillrop i vår resedagbok, genom telefonsamtal, mail och SMS – sånt värmer jättemycket när man är borta i drygt fem månader.

Vi ses snart!

Ingrid & Anders