littalo  / Amherst vt 2007

2007-05-10 Högsommar

Hej, under de senaste dagarna har New England, och i synnerhet inlandet, haft högsommar. Idag var nog kulmen: 30,4 grader i eftermiddag. Och med solen högt på himlen (det är ju samma breddgrad som norra Italien här) blev det kanonväder. Som tur var är onsdagen undervisningsfri, så det blev en dag i solen och naturen.

Först körde vi till den där kvarnen vid ett vattenfall som vi besökte och skrev om redan i januari. Då var det vargavinter och man skyndade in i värmen! Nu kunde vi äntligen sitta ute och spana efter Näcken... Plötsligt hörde vi ett glatt "Haj" på omisskännlig danska. Och vem står framför oss om inte Kirsten, en av dem vi umgåtts mest med här! Hon var på cykeltur med sin väninna, och passade på att ta en paus efter 25 km cykling. Sportigt! Med sportcykel, hjälm och hela cykelutrustningen (byxor, handskar, cykelskor).

Hemma (?) i Amherst igen, gick vi än en gång till vår "trädgård", den lilla parken på väg in mot stan. Och kunde konstatera att våren har det jäktigt nu: från knopp till blomma på något dygn verkar det.

Ingrid o Anders