littalo  / Amherst vt 2007

2007-04-21 Sommaren är här (del II)

Hej!

Det var ju inte så länge sedan vi plumsade omkring i snö: förra lördagen faktiskt som ni kanske minns. Idag har sommaren kommit: 23 grader varmt och vi undrar vart våren tog vägen. Helt underbart med denna värme. Inte läge för jobb utan det blev en heldag i naturen.

Vi har länge sneglat på en gammal banvall mellan Amherst och grannstaden Northampton där folk brukar cykla och gå. Idag var det ju verkligen ett gyllene tillfälle. Men det visade sig lättare sagt än gjort att hitta hyrcyklar. Vi hade gett upp och börjat promenera på det gamla, asfalterade spåret, då vi efter en halvtimmes lunkande hittade en firma som hyrde ut cyklar. Och inte vilka skrothögar som helst: vi fick var sin 21 växlad mountainbike. Härligt när man är van vid tre hemifrån. Vi drog i väg "hemåt", mot Amherst, och med vinden i ryggen så blåste vi förbi stan och fortsatte söderut mot, ja det vet vi inte. Efter några puser och vattenkontroller så vände vi om, men med vinden emot oss. Men det fanns ju växelresurser....

Tre timmar senare var vi tillbaka där vi började, aningen möra efter ett fyra månader långt cykeluppehåll. Belöningen blev en stor glass i Northampton, och sedan en kaffe i en park inte långt från vår lägenhet. Parken får bli vår trädgård under resten av tiden. Vi har ju heller inte någon balkong.

Vi hörs!

Ingrid o Anders