littalo  / Amherst vt 2007

2007-04-01 Rena rama sanningen från Amherst

Vårlovet började som ni vet med snöstorm, men i veckan har New England fått lite av den vårvärme som vi hört så mycket om från Sverige. En och annan snödriva kan man se, men nu känns det som om det har vänt. Vi har nog inte varit ute så mycket som den här veckan. Uteserveringarna lockar till fikapauser och i skogen en kvarts bilväg hemifrån upptäckte vi ett fint strövområde som vi alldeles säkert kommer att återvända till. Ingen allemansrätt här utan man får hålla sig till särskilda State Parks, men det är inte fy skam. Här är riktigt kuperat och vackert i omgivningar; mer bilder kommer längre fram i vår.

Till påskhelgen kommer Anna över för en blixtvisit. Det ska bli så roligt!!!! Man måste nog vara några och 20 för att orka åka hit på torsdag och komma hem på måndag, i veckan efter. Men vi klagar som sagt inte..... Lyxigt också att kunna utnyttja henne som kurir: hon kan ta hit fler vårkläder och ta hem sånt som nu förhoppningsvis är för varmt. Plus en del tunga böcker!

I förrgår ägnade vi hela kvällen åt att vara resebyrå, dvs. beställde flygbiljetter och hotel på internet för slutet av vår vistelse här. Aningen segt, men onekligen lönsamt, men det är väl inte mer än rätt när man själv fixar och trixar.

Det blir mycket resande. Den 26-29 arpil ska Anders på en konferens i Davenport, Iowa, som ligger en timmes flygresa väster om Chicago. Rena vischan, men stan ligger granne med den mäktiga Mississippi-floden där det ska åkas båt.

4-6 maj åker vi på kortsemester till Washington. En timmes flygresa söderut, och sedan finns det ju en hel del kända vyer och platser att kolla in.

När studenterna skriver sina slutuppsatser (i mitten av maj, får väl handleda dem via mail om det skulle behövas) hade vi tänkt oss en biltur längs kusten i New England, söder och norr om Boston. Utan något bokat, för det lär inte vara högsäsong ännu då.

Och så den 26 maj lämnar vi Amherst för gott och flyger till familjen Ohlsson i Tulsa och ser hur det är med tillväxten. Vi har redan haft videokontakt med Nicholas, men inget går ju upp mot att vara på plats. Där stannar vi till den 6 juni, då vi .....

Det var allt för den här gången!

Ingrid & Anders