littalo  / Amherst vt 2007

2007-03-20 Dag 2

Hej alla!

Tack för alla grattishälsningar till Nicholas och de nyblivna föräldrarna och till oss också.

Efter 48 timmar i Tulsa börjar vi vänja oss vid tanken: detta är vårt barnbarn.

Några omtumlande dygn har det varit med så många intryck. Nicholas, hans mamma och pappa mår bra och får förmodligen lämna sjukhuset imorgon kväll. Han mäter 54,5 centimeter och när vi nu konsulterat omvandlingstabellerna från pounds till kilo ser vi oss tvungna att banta ner honom från dryga fem till 4,675 kilo. Han har blå ögon (men har inte alla bebisar det?) och ljusa ögonbryn, men med mörkblont hår, och lite mörkare i nacken.

Själva bor vi nästan på gångavstånd till sjukhuset och i morgon bitti tar vi oss en ny sväng dit om inte det utlovade regnet ställer till det. Men vi har fått låna en bil av Caseys mormor denna vecka och rör oss smidigt i Tulsa. Dryga 300 000 inv. finns det i stan men till ytan ger den intryck av att vara mycket större. Som ni vet bygger man inte så gärna på höjden här. Långa fina, flerfiliga vägar efter samma rut-system som finns på Manhattan gör det ganska enkelt att hitta.

Varmt och skönt är det nu ikväll också: fortfarande 20 grader när kl är 10 och vi just kommit hem efter att ha varit med och firat Caseys morfar som fyller 80 idag. Och sedan fortsätter födelsedagarna i denna marssläkt med Casey på fredag, hennes pappa på lördag och grand grand mother i Lerberget samma dag!

Vi hörs!

Ingrid och Anders