littalo  / Amherst vt 2007

2007-01-21 Uppbrottsdags!

Hej, tva veckors "exil" i skogen närmar sig sitt slut och därmed det dagliga bildpendlandet. I morgon gar flyttlasset - naja, fem resväskor är inte mycket att orda om.

I torsdags var vi hemma hos ett danskt-amerikanskt par och gick sedan pa restaurang med dem. Konstigt, att sitta och prata skandinaviska med dem här, men roligt att utbyta erfarenheter om hur det är att ha barnen spridda; de hade en dotter i Danmark och en son pa Hawaii och hade precis varit där pa semester. 11 timmars flygresa fran Boston, längre än vi kunde ana.

I gar var vi pa bio och sag den prisbelönta "The Queen", som handlar om en vecka i den engelska kungafamiljens liv efter det att Lady D förolyckades 1997. Kan verkligen rekommenderas - stralande skadespelare (Helen Mirren som drottning, och en för oss okänd britt som Tony Blair, var om möjligt ännu bättre) och bade rolig och tragisk pa olika sätt samtidigt.

Eftersom det skulle bli fint väder bestämde vi oss att pa söndagmorgon köra en runda i grannskapet, men det var isande kallt, sa det var med största tvekan man lämndade bilen. Vi akte bl.a. till en plats som heter South Hadley, där USA:s äldsta college för bara kvinnor finns: 2000 st, later ju värre en militärtjänsten, inte lätt att vara manlig lärare där kanske.

Sedan vidare norrut mot ett av de äldsta samhällena i närheten, "historic" Deerfield, med en underbar bebyggelse fran sextonhundratalet. Mycket pittoreskt, men det är tyvärr off-season här nu, sa vi fick nöja oss med att se det fran utsidan. Lite köldslagna gjorde vi ett lappkast med Hondan och körde Interstate 91 söderut och tog av i Northampton som ni redan hört talas om. Vi landade till pa hotellet och visste sedan vi var här för tre ar sedan att de har en härlig brunch där pa söndagarna. Sa det blev "the same procedure" som da. Allt var sig likt - och lika gott: mycket kaffe och en rejäl buffé, toppad med kakor.

Hemma väntade slutstädning - vi hörs!