Olgazz  / Boulder experience

2005-01-14 Mental och fysisk träning

Nu har skolan börjat, JIPPIE!!!

I början av veckan såg det inte ljust ut eftersom de har ett system här som innebär att man hamnar på väntelistor innan man blir inskriven. Särskilt om man är utbytesstudent. Så ett tag såg det ut som jag inte ens skulle lyckas skrapa ihop de 6 credits som jag absolut behöver när jag kommer hem.

Efter diskussioner med ett antal berörda personer löste sig dock detta smidigt och nu läser jag:
American Political Thought
American Political System
Sex Discrimination in federal and state law
Women in Islam
Quantative Research Methods

De har inte riktigt förstått det här med eget ansvar här utan man har tonvis med läxor till varje föreläsning, obligatorisk närvaro på föreläsningarna, småprov osv. Det är ok, men innebär att jag får lära mig att lägga upp mina studier på ett annat sätt,vilket kan vara väldigt nyttigt för en som vanligtvis sträckläser till ögonen blöder ett par dagar innan tentan.

Läraren i American political Thought har redan vunnit mitt hjärta. En äldre man i hängslen, hatt och skägg, med outtömlig kunskap och socialt patos. Skriker när han talar, lyckas klämma in något kontroversiellt i varje mening och ser till att alla ifrågasätter sitt sätt att tänka och formulera sig. Igår ifrågasatte han hur man kunde tro på arv och att alla ska få vad de förtjänat enligt egen merit samtidigt samt varför vi inte bara kan lösa fattigdomsproblemet med att beskatta de rika :) Vilka diskussioner det blev...hahhaha. Jag hasplade själv ur mig något som jag lärt mig på en föreläsning om att även fattiga i USA stödjer att de rika ej beskattas för hårt för att endel av den amerikanska kulturen handlar om "the selfmade man" och att man då tänker att när man själv är i den situationen så skulle man vilja behålla sina egna pengar. Det krossade han totalt...
Sen tog han sig an liberala argument om abort och annat och ifrågasatte den logiska sammanhanget i det oxå. Bara för att bevisa hans tes om att de man anser vara sina politiska motståndare har lika bra eller dåliga argument som en själv och att en i god demokrati så är just den respekten och givandet och tagandet i sakfrågor nödvändig.

Mina vänner här tycker jag är lite för positiv till skolstarten eftersom de tyckte att lovet var för kort...haha

Under veckan har jag försökt hitta ngn träningsform på det underbar Recreation Centret som vi har tillgång till här. Jag vill hitta något som jag kan trivas lika bra med som innebandyn och boxercisen, dvs så jag tar ut mig utan att känna det...har inte lyckats.

Började med att prova Aikido,var inte ngnting för mig, en massa bugande och sittande i ring osv osv Säkert bra för andligheten, men alldeles för långtråkigt.
Sen blev det NIA som var lite kul för att det bygger på "the love of movement" men man blev knappt varm trots att man fick dansa mycket efter eget huvud om det bara vara i rätt element som kunde vara tex flytande...
Provade oxå något som här heter Cardiokickbox. Det tog nog priset. Ett hav av kanske 60 tjejer och en kille hoppade jumping jacks i takt till en alldeles för överkäck instruktör. Den boxning man fick utöva var oxå i samma hurtfriska takt och i luften utan att man ngnsin hann ta ut rörelsen. Nej, inget för mig. Idag ska jag ge mig på ett aerobics pass, förutsatt att jag kommer in i mitt ointagbara skåp. De har kombinationslås som fått mig att inse att jag aldrig kommer kunna satsa på en karriär som inbrottstjuv.

Nej nu ska jag vara en duktig flicka och läsa lite i mina American Political Thought böcker.

Ta vara på er därhemma!
Kram Olea