Olgazz  / Boulder experience

2005-04-22 Slutspurt, aborter och sodomi

Slutspurten av pluggandet är över mig och jag pluggar som en liten gnu, tur att jag valt så intressanta ämnen annars skulle det vara sjukt jobbigt. Lär mig jättemycket om USA hela tiden, ska snart sätta mig och skriva om vad jag anser om USA som demokrati, ha, ha,ha. Det är inte ens jag som valt ämnet, har inskaffat Dahl som är min guru i detta ämne och en annan snubbe som heter Hudson som har ett och annat att säga om problemen också.

Saknar er och Sverige väldigt mycket, men skulle absolut inte ha ngt emot att komma tillbaka hit efter sommaren och plugga nästa termin igen, jag trivs så grymt bra här. I helgen var jag uppe i Vail, hos en kompis som bor där, Lördagskvällen gick vi på Snoop konsert och festade sen till tidigt på morgonen med ett gäng halvgalna grabbar, söndagen var det sista skiddagen i Vail. Folk skidade i bikini och Bermuda shorts, jag tog av mig jackan…är lite mer frusen än invånarna här, kan man ju lätt konstatera. Det var väldigt kul, fastnade i snön när vi råkade ta fel svart backe ner och hamnade vid ett klipputhopp som jag bestämde mig för att gå ner för istället för att skida. Många svordomar och mycket svett senare så kom jag äntligen ner för den backen. Han jag bodde med gör 360 graders hopp och är professionell skidåkare så jag valde att skida med resten av gänget som var uppe istället…Kevin och Biss hängde med upp, och Kevin gjorde sin galna frukost som inte är något för mig. Han kallar porridge, en typ av risgröt som han blandar med ägg och korv och spam. Jag höll mig till min kära havregrynsgröt.

I veckan har jag mest pluggat med lite uppehåll för trevliga middagar och annat. Igår gick jag och Jossan på tur i Chataqua Park, där det är helt otroligt vackert, vi gick i tre timmar och gick sen på ett mysigt ställe där de gör sin egen öl. Man kan verkligen gå ut precis som man är, så även om man kommer i träningskläder så sticker man inte ut. Mycket trevligt och trots att vi ett tag blev lite sugna på att gå ut så gick vi båda hem och svimmade av trötthet efter denna intensiva plugg vecka.

Annars har jag hunnit med att gå på slam poetry och hänga mer med mina vänner här, det har bl.a. blivit en tapas kväll och en salsa kväll. Det har dessutom hållits Internationell Festival, vilket vi borde ha i Uppsalas oxå. Så sjukt kul, med en massa dans, god mat, uppträdanden och vackra människor.

I onsdags var det 4/20 har vilket ger alla potheads möjlighet att röka ganja öppet på ett fält på campus. Många var där även fast skolan satt på sprinklerna…jag höll mig inne i datasalen och skrev på min American Political Thought uppsats.

Läste förresten i en inte allt för tillförlitlig tidning här att många kritiker till USAs insats i Irak nu hade fått ändra uppfattning eftersom det lett till att olika gräsrots rörelser mot förtryck bildats i hela mellanöstern som kanske kan leda till demokrati. Hmmm, jag ställer mig väldigt skeptisk till det, tiden får väl utvisa. Hade en intressant presentation på min Women in Islam lektion idag som sa ngt annat.

En artikel som ni måste ta er tid att läsa finns i New York Times och handlar om Sverige och Norge. Den heter ngt i stil med ”We're rich, you're not…” där mäter journalisten välfärd i våra förfallna välfärdsstater med vilken slags lunch man har, vad en drink kostar och låter sen den svenska ”research organization” Timbro och Mr Johan Norberg yttra sig över läget. Detta i New York Times!!! Jag har sagt det tusen ggr förr men alternativ media är ett måste för att få ens två perspektiv ibland. Här har de ngt som heter Democracy Now som är väldigt bra (man får i alla fall en annan sida). Amy Goodman som är en frontfigur där var här och talade, det var nog det basta talet jag hört i hela mitt liv. Jag fick tårar i ögonen, håret stod på ända och jag skrattade gott om vartannat.

En sista sak, abortmotståndarna har varit på skolan under hela veckan med 5 meter höga plakat med bildserier på vad som ska vara aborterade foster och sanningen. Jag stannade och pratade med en ung tjej från Texas som var med och informerade. Mycket, mycket intressant. Jag försökte fråga henne hur man kunde förespråka anti-abort, abstinens och anti-sodomi samtidigt och tro att det var realistiskt. Hon bara slog ifrån sig frågan hela tiden och ville återkomma till om man skulle göra samma val om man hade en tvååring som man plötsligt inte kunde försörja som om man hade ett foster som man aborterade. Hon undrade dessutom om jag inte tyckte att det var ett liv när fostret hade fingrar, hade inte det fostret rättigheter. Jämförelsen gick sedan vidare till könssjukdomar som man faktiskt måste leva med om man varit oförsiktig. Problemet med hela debatten är ju att man är så låst i ett rättighetstänkade, man ställer kvinnas rätt till sin kropp mot fostrets ratt till sitt liv, vilket gör det omöjligt att debattera. Det jag försökte hålla fram när jag inte blev inlurad i ett hörn av hennes retoriska frågor var att man behövde ta hand om orsakerna istället för symptomen om man vill minska aborterna. Det finns tom teorier här som säger att Bush inte blivit vald om det inte varit för aborterna som gjorts sen fallet Roe v. Wade, den utgår från statistiska undersökningar på hur många liberala och konservativa mammor som väljer att göra aborter samt hur många barn som får samma politiska värderingar som sina föräldrar…

Nej nu maste jag nog börja på demokratiuppsatsen så jag får den gjord.

Saknar er! Ta vara på er. Eller ”Be safe” som de säger här