Olgazz  / Boulder experience

2005-03-31 Spring break är över

Jag och min Gogglebränna sitter nu i Ketchum och ska egentligen göra ett utkast till ett projektarbete om sexuella trackasserier, men det känns tungt att ta tag i just nu. Det har varit springbreak i en vecka och nu håller jag på att acklimatisera mig till skolan igen. Därav motståndet till ett annars jätteintressant projekt. Tentorna gick bra, i alla fall de jag fått tillbaka hittills, men midtermperioden var bara uppladdningen inför finals så nu är det mycket studier som måste klämmas in mellan allt roligt.

Kan inte riktigt fatta att de vänner jag trivs så otroligt bra med här inte kommer att finnas i mitt liv om två månader!!! Jag får ont i magen bara av att tänka på det. Jag är så pass cynisk att jag vet att man håller kontakten ett tag och sen sa hvrs man inte mer. Fyra av dem har dock lovat att komma och hälsa på i sommar och höst vilket känns betryggande.

Jag har blivit värsta lilla patrioten också...häromdan kom jag på mig själv med att säga:
Yeah, when you get at taste of Sweden you never want to go back...
Det ar ju inte så kontsigt dock när man far bekräftat vad tokliberal politik kan göra med ett land, blir man helt plötsligt mycket mer nojd med Sverige, även om det finns tusentals saker att ändra på därhemma också.

Jag har skidat mer denna vecka, varit uppe tre dagar, varav två i Keystone och en på mitt favoritställe Vail. Keystone blev rätt dramatiskt när jag och Jossan fastnade i liften pga en snöstorm som helt plötsligt drog in med blixtar och åska och mängder med snö. När vi äntligen kom upp sa fick vi ett dagspass gratis och varm choklad i värmestugan som kompensation, efter vi värmt oss tillräckligt länge så var skidturen ner värt allt besvär, slalom i tomma backer med nyfallen snö…kan det bli bättre??? Har blivit lite for kaxig för mitt eget bästa dock, vilket jag märkte både i Vail och Keystone. Tänkte ta en svart backe ner i slutet av dagen i Vail, vilket jag gjorde och det visade sig vara en fantastiskt bra backe, stärkt i tron på min egen förmåga tog jag liften upp igen och tänkte ta en annan svart ner eftersom dagen var slut och jag skulle möta de andra för hemfärd. Till min stora fasa råkade det vara en “Double black diamond” vilket innebär bara moguls!!! Svart backe med moguls, kan jag berätta för de som inte provat, är inte att leka med. Jag tog mig ner utan att bryta ben eller skida, men jag var helt genomblöt efter den pärsen och väldigt mycket försenad till var mötestid. Jag är glad att ingen såg mig, för det var inte vackert. I Keystone bestämde jag mig för att hänga på gänget till ”back bowls” detta är alltså offpist och typ 90 graders stup, man måste ta av sig skidorna och vandra upp för att komma dit. Snön hade dessutom under dagens solsken blivit väldigt blöt och tung. Efter att tillslut ha vågat mig över kanten, tumlade jag ner vid mitt försök att svänga i snömassan. Det var inte heller ngn vacker syn och kan inte kallas slalom ,men jag kom ner utan att bryta ben eller skidor. Jag inser dock att jag nog maste sluta åka over min kapacitet annars kommer det att sluta illa. Har två dagar kvar pa mitt skidpass som jag helst vill åka i Vail, men vi får val se var jag hamnar. Nästa gång kommer jag dock att sätta mycket solskydd på...det är inte kul att ena halvan av ansiktet är brunt som en pepparkaka och den andra halvan vit...

Annars har det varit lagom mycket festande, bla en sjukt bra dansklubb i Denver, ett par husfester och flera trevliga middagar. Vi hade påskmiddag i lördags med snaps, sång och god mat, bla sill, lax och gubbröra. Ikvall ska jag på en middag hemma hos Kevin, ska nu äntligen fa smaka Singapors nationalrätt som jag hört valdigt mycket om. Ska vara bland det godaste man kan äta och heter ”Chicken Rice”. Sen ska hela gänget eventuellt till observatoriet och titta pa stjärnorna (Kevin ar astofysiker). Ska dock forsoka klämma in min hiphop dans också. Jag går på dans två ggr i veckan och en massagekurs en gång i veckan, sjukt roligt.

Har provat en massa ny mat sen jag kom hit, mest med Kevin och Biss som alltid har nya restauranger att besöka eller gourmetkvällar hemma hos dem. Fick dessutom prova på Ukrainskt katolskt påskbrod som Peter bakat åt mig under påsk, med kors på och allt .

Det blir mycket fester denna vecka, Jossan har dessutom frestat mig med skidåkning imorgon, men jag tror nästan att jag måste hoppa det...

Nej, nu ska jag ut och plugga i solen med Peter.

Hoppas ni har det bra och att våren är pa vag. Fortsätt skriva, jag blir sa glad av att veta vad som händer i era liv.

Kram
Olea