CostaMagica  / Transatlantisk kryssning

2005-11-26 Förberedelser

Costa Magica 28 november – 15 december 2005
Vi är 8 personer som tillsammans ska åka på en transatlantisk kryssning. Det är Bert och Kerstin (Stina) Grundström och Tina Gritti samt Lennart Wikström, hans två döttrar, Marie och Linda Danielsson, hans assistent Dennis Brown och en kompis Tomas Sokka. Det ska finnas internetcafé på båten och vi hoppas kunna berätta om våra upplevelser med ord och bilder under resans gång.

Det jättestora fartyget, Costa Magica, som kan ta 2700 passagerare och 1100 personal avgår från Genua i Italien den 28 november och redan nästa dag stannar vi till några timmar i Barcelona. Fartyget är rederiet Costa Cruise största och sjösattes 2004. Efter två dagar till havs kommer vi till Madeira där vi stannar hela dagen. Båten ligger inte i hamn över natten någonstans. Nästa dag kommer vi till Teneriffa och även där stannar vi hela dagen. Sedan ger vi oss ut på djupa vatten och når Barbados efter fem dagar. Nu blir det nya öar varje dag, St Lucia, Antigua och St Maarten och slutligen Nassau som är huvudstad på Bahamas innan vi når målet Fort Lauderdale i Florida. Efter en övernattning i Fort Lauderdale åker våra reskamrater hem och vi, Bert, Stina och Tina stannar i ytterligare två dagar.

Söndag 27 november (1 Advent)
Äventyret startar med flygresa mellan Arlanda och Linateflygplatsen i Milano där vi övernattar på Holiday Inn.

Måndag den 28 november
På förmiddagen hämtas vi av en buss som ska köra oss till Genua och hamnen där vi går ombord på Costa Magica som avgår kl 17.00.