Batterist  / Deep south 2007

2007-05-05 Helgmys!

Lördagen kom med betydligt bättre väder än fredagen, dvs solsken att lite för varmt (enligt väder-sändningarna 26-27C, ch väder tar man minst lika allvarligt på i USA som Sverige). Vi tar en sväng ner på Decatur för att leta efter en skivaffär vi var i förra gången. Tyvärr verkar dom ha flyttat den, för vi hittar den inte! Nåväl, det finns fler affärer, som Louisiana Music Factory där man specialiserar sig på lokal musik. Vi kollar sortimentet och planerar att komma tillbaka. Till busshållplatsen för Jazz Fest Express vid Sheraton, och idag är det mer kö, fler som vill ut till Jazz Fest. Många bär på sina förb. fällbara stolar, som är ett stort problem på festivalområdet. Dessa stolar tar upp betydligt mer plats än stående publik, och det blir trångt vid alla scener (visst har man infört stolfria zoner framför det största scenerna, men det blir ändå trångt).

Det stora på lördagen är Irma Thomas i gospeltältet, så vi sätter oss där en knapp timme innan det börjar.
(detta tält har faktiskt rejält med sittplatser), och det är värt väntan, trots att det nu är duktigt varmt och svettigt. Irma gör en väldigt bra konsert, och vi vandrar vidare till Snooks Eaglin för slutet på hans framträdande. Sen tänke vi oss gå till Allman Brothers konsert, men det är så förb. med folk, och dessutom är de flesta i partymode, vilket innebär en massa blaskig öl eller kladdiga drinkar som det viftas med, så vi lägger en 20 minuter på att ta oss igenom folkhavet, och ut mot bussarna. Klockan är trots allt 18, och festivaldagen är över!

Lite sedvanlig dusch och vila på hotellet gör att vi har krafter nog att stappla ut i nattlivet igen. Vi tar oss till Blues Club för att lyssna på The Hurricanes (tror jag) och diverse gästartister. Den första, Dr Blues, verkade ha betalat för att spela..
Nästa gäst var Jose Francois, som var betydligt bättre. Soulgubbe, med mycket scennärvaro. Jag lyckades köpa en skiva av mannen, en hembränd historia,som jag inte hört än..