Batterist  / Deep south 2007

2007-05-04 Fredag i Crescent City

Det är lite halvdant väder när vi kommer in till New Orleans (det har varit tornadovarning och åskväder på morgonen) men regnet håller sig borta när vi hittar hotellet , som ligger precis vid French quarter. En promenad till Superdome för att köpa biljetter, och så ner till Canal Street för att åka buss till NO Jazzfest. Det börjar regna så ända in i h..e när vi sitter i bussen, och när vi kommer fram till Fairgrounds, alltså festivalområdet, får vi sitta kvar i bussen eftersom det är strömavbrott, och fortfarande skyfall. Efter en stund släpps vi in, och kan vandra in på området, som nu är rejält blött. Stort är det, och med mattorg, konsthantverk etc. så finns det åtskilliga sätt av bli av med dollars:-)

Regnet återkommer,och vi tar skydd i bluestältet(en av 10 scener) och väntar på Sunpie and the Louisiana Sunspots, som visar sig vara värd väntan. Efter en stund kan man gå utomhus igen, och vi tar en sväng förbi Luther Kent&Trickbag, Kollar in Tony Joe White (som är lika tråkig på scen som han brukar vara) och ZZ Top på en av de stora scenerna. Tyvärr är det 3-4 dm vatten framför scenen, och alla diken breddar..
Klockan 7 är allting klart och vi tar bussen tillbaka till centrum, och hotellet. Lite dusch och kalsonging, och vi är redo för Bourbon Street! En promenad runt nöjeskvarteren, och vi hittar Big Al Johnnson (tror jag) på Tropical Isle. Big är verkligen rätt ord, han väger 495 pounds(ca 250kg). Sjunger gör han bra, och bandet är OK, så vi blir sittande en stund och lyssnar. På väg hem passerar vi "Blues Club" som har ett spännande band, och vi betsämmer nästa kvälls mål! Det är trötta grabbar som kommer tillbaka till hotellet..