Batterist  / Deep south 2007

2007-05-02 Honky Tonk!

Sista dagen i Austin tog vi oss för att åka och shoppa jeans, tröjor och annat fint. En gigantisk mall någonstans strax utanför stan blev vårt mål, och vi tjänade jättemycket på att handla:-)

På kvällen hade vi bestämt oss för Broken Spoke, en countrybar med anor. Stället öppnade visst 1964, och alla som nån gång ägt ett par boots verkade ha spelat där.. Vi tog en taxi dit i god tid, och passade på at prova ställets Chicken fried steak, som var vida berömd. Gott var det iallafall, och stämningen var minst sagt honkytonkig, med cowboyhattar och allt.
Det fanns även en barräv, Gerry, som verkade ha hängt där i många år. Han hade en egen barstol, och skötte telefonservicen. Under en rökpaus på verandan avslöjade han att han bott ihop med en svensk dam vid namn Ulla, under sin tid som dansinstruktör i Florida! Först spelade en lokal countrydrottning, som körde lite gammalt stuk, typ Patsy Cline, och sedan inne i danshallen var det ett standardgäng som körde allt som gick att dansa till.. Det var både Jerry Lee Lewis och Tampa Red (Shine on), så det var verkligen dansmusik. Vårt hö tog slut vid 23.30-tiden och taxi tillbaka till nutiden! Nämnas måste att det störtregnade mellan säkert 20-23, med tillhörande blixtar och dunder.