Batterist  / Deep south 2007

2007-04-27 Mot deltat!

Så styr vi då kosan mot deltat. Första stopp blir Helena , Arkansas för att kolla om det finns nån musik på gång. Det visar sig att det är en "wildhog"fest, dvs hojåkarfest, med tillhörande musikval, medelåldersrock, så stannar vi inte för kvällen. Däremot tar vi oss tiden att gå på det utsökta Delta Heritage Museum som berättar historien om deltats musik och dess utövare, och parallellt hitorien om "King Bisquit Time", radioprogrammet som haft "alla" stora bluesmusiker med. Man får tillockmed ta foton på utsällningen, så digitalkameran fångar bland annat Robert Nighthawks gitarr:-)

När vi lullar Storgatan ner i Helena ser vi en skoaffär, som antagligen inte ändrat sig så mycket sedan 1963.Det visar sig att dom har ett par fräna dojor till Lars, som nu kommer att se ut som en riktig snajdare på nästa fest!

Resan går vidare till Clarksdale, Mississippi, några mil söderut, över floden. Vi letar reda på Uptown Inn, där vi bodde förra gången, och får ett rum (49 USD per natt). Efter lite normal kalsonging, så tar vi en promenad ner till Delta Blues Museum, där det finns en utomhusscen som man ser till att det är musik på varje fredag kväll. På en bakgård intill säljer man cajunkräftor lådvis, så vi köper oss en för 15 dollar och snaskar i oss. Kryddnngen är annorlunda , och ölen behövs! Southern hospitality visar sig och snart är vi presenterade för hela stan känns det som! Efter en stund börjar regndropparna komma och vi går vidare , ca 100m, till Ground Zero,
bluesklubben som Morgan Freeman och en kompis startat.
Kvällens band är lokalt och heter Razorblade Blues Band, och består av yngre grabbar 17-20 år, och dom spelar väldigt bra. Deras sångare är en äldre herre som också gör väldigt bra ifrån sig, och bland annat blir det ett gästframträdande av Super Chicken, ytterligare en lokal kändis. Allt är väldigt bra , och framför allt lyser standardlåtarna med sin frånvaro:-)En yngre pojk, kanske 12-13 år , står och hänger vid scenkanten hela kvällen, beundrande blick.
Lars frågar vid ett tillfälle vad han vill spela och han svarar trummor. Lite senare på kvällen, när vi är mitt i fredagröjet, med lokala förmågor, så är grabben på scen och spelar gitarr som många skulle kunna byta bort flickvännen eller mamma för! Kvällen slutar strax efter midnatt, och då har vi också träffat mannen som gör tidningen "Here´s Clarksdale", vilken rekommenderas. Han fick en Crossroads-tröja av oss, och återkommer efter en stund med två tröjor åt oss!